Anne-Kristin Føsker

Certifierad professionell coach av ICF 2007 och 2012.
THE – The Human Element utbildad avseende individ-, grupp- och organisationsutveckling 2009
HumaNova Diplomerad Psykosynteskonsult 2001

Tidigare erfarenhet från bland annat kommunledning och riksdagsarbete (1988-1998). Erfarenheter som jag berättat om i min bok “Ung, ny och kvinna dessutom” utgiven på eget förlag 1998. 2015 kom min nästa bok “Gränsen är nådd” utgiven på Calidris.
Av regeringen förordnad särskild ledamot i förvaltningsrätten (domstol) i mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen (1995-2013).
Av Länsstyrelsen förordnad partnerskapsförrättare (1995-2002)
Av Länsstyrelsen förordnad vigselförrättare (2002-).

Sedan November 2012 är jag också oberoende distributör hos Synergy Worldwide ID 1497172.
Önskar du veta mer om vad jag har gjort – och gör – är du varmt välkommen att höra av dig.

Så till det lite mer personliga.
Jag är en kvinna med stort behov av frihet. Frihet som för mig betyder att ha makten över mitt liv. Jag föddes i Oslo 1952.  Som elva åring flyttade jag tillsammans med min mor till Mariefred, denna södermanländska idyll vid Mälaren. Där blev jag kvar tills jag tog realen vid Högre allmänna läroverket i Strängnäs 1969. Därefter har jag rört mig kring Mälaren. Först till Södertälje, vidare till Stockholm och Köpmannainstitutet där jag gick reklam- och dekoratörs utbildning 1970, Kungsängen och sedan 1984 är jag bosatt i Enköping. Där bor jag tillsammans med Krister – mannen i mitt liv och våra Jack Russells Milou (2007-) och Isa (2008-2023).
Sönerna, Karl-Johan, Karl-Gustav och Karl-Oskar, har alla lämnat boet för att på egna ben forma sina liv. Våran familj har växt och består nu också av svärdöttrar och barnbarn.

Isa-o-Matte

När jag behöver fylla på mitt energiförråd och ladda batterierna är det skönt att ta en promenad, tillsammans med mina fyrbenta vänner, i den Uppländska naturen och med gångavstånd till Mälaren. Att skapa med färger och olika material, är en passion jag burit med mig genom livet. Det har de senaste åren lett fram till egen design och tillverkning av handväskor med namnet QuinnyOfSweden. Jag åker också gärna till mitt älskade Altea, en liten fiskeby i Spanien – det är som balsam för både kropp och själ. Att på morgonen få vakna och se solen stiga upp bakom Calpeklippan eller på kvällen sitta på terrassen och se månen, la Luna, likt en apelsin stiga upp ur Medelhavet. Jag blir lyrisk vid blotta tanken.

Gatubild Altea

En typisk bybild från Gamla stan i Altea.

I mitt arbete med såväl enskilda individer så som grupper använder jag mig av coaching. Med hjälp av psykosyntesens verktyg har jag också möjlighet att titta djupare på, och tillsammans finna lösningar för att passera, eventuella hinder som kan dyka upp på vägen mot individens eller gruppens mål. Jag har ett djupt intresse för mänskligt växande och en grundläggande tro på att det hos varje människa, och i varje grupp, finns en stor dold potential.

Efter alla mina år ute i olika grupper vet jag vilken oerhörd kraft som genereras av all den kunskap och förmåga som finns inom oss – hos såväl kvinnor som män.
“Varför är det inte fler som tar tillvara denna kraft?” är en fråga jag ofta ställer mig. För att denna potential ska få utvecklas fullt ut kan det ibland behövas att ha någon utomstående till hjälp.