Gränsen är nådd

Det har skrivits många böcker om andra världskriget, men få, om ens någon, har som denna beskrivit enskilda personers agerande utifrån personliga övertygelser och mot alla odds. Det är inte bara en mycket spännande skildring av hur man med list, förslagenhet och genial fräckhet lurar den tyska ockupationsmakten, utan dessutom en alldeles sann berättelse som hitintills varit helt okänd. Den handlar om poliskonstaplarna Leif Føsker och Henrik Olsen som rör sig i partitoppen och bland SS-folk, men som natt efter natt räddar flera hundra judiska flyktingar bort från Förintelsen med hjälp v Polisministerns bil.

Den som är intresserad av vad som utspelade sig i vårt grannland under nazitiden får här ta del av livsfarliga fritagningar, farofyllda biljakter och vanliga människors uppoffringar för att rädda människor på flykt.

Köp boken här.


“Ung, ny och kvinna dessutom!”

Med mina egna ocensurerade ord berättar jag här om vad som hände när jag som “Ung, ny och kvinna dessutom!” började med kommunpolitiken i Enköping, om nomineringsprocessen till riksdagslistan, om bråket i KU – och lite till.

När folkets öron inte hörde och deras ögon inte såg, visade en del av våra ledare (politiker) sidor som har fått mig att förlora en stor del av den tilltro jag tidigare hade till dem. Jag vill med stor öppenhet och i klartext berätta hur det kan gå till i maktens korridorer “bakom lyckta dörrar”.

När jag började sammanställa mina minnesanteckningar upptäckte jag hur mycket det var jag skulle vilja berätta om det som hände mellan åren 1988 och 1998. Tio år som för mig var en mycket intensiv, intressant och lärorik tid som jag här ger Dig ett axplock ur.